Kremalı domates çorbası tarifi, nasıl yapılır?
Domates çorbası, büyük küçük herkesin severek tükettiği bir çorbadır. Pratik ve hızlı olduğu için mevsim fark etmeksizin her zaman sofralardaki yerini alıyor. Domates çorbasının en lezzetli hali yazın toplanan domateslerden yapılır. Mevsimi geçmeye başlayınca domates püresi veya kış için hazırlanan salça ile bile yapılabilir.
Domates çorbasının birden fazla tanımı var ama tabii ki kremalı domates çorbası bu tariflerin en hafifi ve en lezzetlisi. En lezzetli kremalı domates çorbasının tanımını sizler için araştırdık. İşte lezzeti ve yumuşacık tadıyla en lezzetli kremalı domates çorbası tarifi…
KREMALI DOMATES ÇORBASI
4-6 KİŞİ / HAZIRLIK SÜRESİ: 10 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 25 DAKİKA
Malzemeler;
- 6 orta boy domates, küp doğranmış
- 2 paket (400 ml) domates püresi,
- ½ paket krema (100 ml),
- 1 yemek kaşığı tereyağı,
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
- 1 adet doğranmış soğan,
- 4 diş sarımsak, dilimlenmiş
- 1 bardak su,
- Tuz, toz şeker, kekik, kırmızı biber
Yapılışı;
- Tencereye zeytinyağı ve tereyağını alıp, soğan ve sarımsağı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
- Doğranmış domatesleri ve domates püresini tencereye ekleyin.
- Bu aşamada bir tatlı kaşığı toz şeker, tuz; Bir çay kaşığı kekik ve pul biberi ekleyip kısık ateşte 5 dakika pişirin.
- 5 dakika kaynattıktan sonra krema ve suyu ekleyip 10-15 dakika daha pişirin.
- Pişen çorbanızı pürüzsüz bir kıvam alması için el blenderından geçirin.
Dilerseniz kruton ekmek veya rendelenmiş kaşar peyniri ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!