Yaşam

Pancar soslu makarnanın tanımı, nasıl yapılır?

Pancar soslu makarna, klasik makarna görüntüsünün aksine rengi ve görüntüsü ile iştah açıcı bir makarna tanımıdır. Haşlanmış pancar suyunda pişen makarna pancarın rengini alır ve muhteşem bir görüntü oluşturur.

Pancar soslu makarna yapmak için önce pancarları haşlamalısınız. Haşlanmış pancarı bir kenara ayırın ve daha sonra meze veya salataya ekleyerek kullanabilirsiniz. Tencerede kalan pancar suyuna makarnalar ilave edilerek kaynatılır ve hemen hazırlanır.

Pancar soslu makarna yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta her zaman olduğu gibi makarnanın kaynama süresine sadık kalınmasıdır. Makarnanın tam kıvamında olmasını isteyenler paketin üzerinde yazan süre kadar kaynatılmalıdır. Daha canlı seviyorsanız süreyi kısaltabilir, daha pişmiş seviyorsanız süreyi birkaç dakika uzatabilirsiniz.

PANCAR SOSLU MAKARNA KAÇ KALORİ?

Pancar soslu makarnanın bir porsiyonu 400 kaloridir.

İşte görüntüsü ve lezzetiyle iştah kabartan pancar soslu makarna tarifi…

PANCAR SOSLU MAKARNA TARİFİ



4 KİŞİLİK / HAZIRLIK SÜRESİ: 30 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 15 DAKİKA

Pancar soslu makarna tanımı için araçlar;

  • 400 gram makarna,
  • 2 büyük pancar, küpler halinde kesilmiş
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • 3 diş sarımsak,
  • 1,5 litre su
  • Tuz biber

Pancar soslu makarna nasıl tanımlanır?

  • Tencereye pancarları, suyu ve 1 tatlı kaşığı tuzu koyup kapağını kapatın.
  • Pancarlar suyunu çekene kadar yaklaşık yarım saat pişirin.
  • Yarım saat sonra pancarları tencereden alın.
  • Makarnayı ve sarımsağı tencereye ekleyip pişmeye bırakın.
  • Yaklaşık 10 dakika sonra pancar suyunda makarna pişecektir.
  • Pişen makarnayı alıp süzün.
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağını tavada kızdırın ve içine haşlanmış makarnayı ekleyin ve damak tadınıza göre tuz ekleyin.

Servis tabağına alıp dilerseniz üzerine peynir rendeleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu